Κανονισμοί του Vertical Kilometer

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των κανονισμών.

Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε ορεινό πέτρινο κ δύσβατο μερικές φορές έδαφος και θα είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Δεκτοί γίνονται αθλητές άνδρες κ γυναίκες ηλικίας 18 και άνω.
Για την παραλαβή του αριθμού, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσα από την ιστοσελίδα του αγώνα και η ενυπόγραφη κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης που θα διανέμεται στη γραμματεία του αγώνα.
Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Υπάρχουν 3 κατηγορίες αθλητών/τριών

Α1. Γενική Κατάταξη Αντρών Γ1. Γενική Κατάταξη Γυναικών
Α2. Ομαδικό

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σήμανση της διαδρομής ορίζεται από ταινίες έργου που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή καθώς και βέλη με το λογότυπο του αγώνα. Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία του αγωνιζόμενου για το κατά πόσο κινείται εντός της χαραχθείσας διαδρομής.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και δεν ευθύνεται η διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση τραυματισμού τους, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση. Παρόλα αυτά θα υπάρχει Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής που θα καλύπτει τον αγώνα. Επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα στα μισά της διαδρομής. Μετά το τέλος του αγώνα, οι αθλητές θα μπορούν να παραμείνουν στην κορυφή της διαδρομής για ένα γρήγορο γεύμα και θα περπατήσουν πίσω τη διαδρομή για περίπου 2.8χλμ. Από εκείνο το σημείο θα τους παραλάβουν shuttle busses που θα τους οδηγήσουν στην αφετηρία.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ
Για την ασφάλεια αλλά και την ομαλή ροή της διοργάνωσης, θα υπάρχει ένα χρονικό όριο αποκλεισμού ακριβώς στα μισά της διαδρομής, τόσο χιλιομετρικά όσο και υψομετρικά.(2.9χλμ/500μ↑) Το όριο ορίζεται στα 45’ από την ώρα εκκίνησης. Οι αθλητές θα παραμείνουν εκεί και θα επιβιβαστούν στα πούλμαν για την επιστροφή τους στο Λουτράκι.

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ
Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο θέμα αυτό. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις συσκευασίες από υγρή ή στερεή μορφή οι οποίες θα καταναλώνονται κατά μήκος της διαδρομής. Κάδοι απορριμάτων θα υπάρχουν στο σταθμό τροφοδοσίας και σε απόσταση 20 μέτρων απο αυτόν καθώς και στον τερματισμό, κατά μήκος πάντα της διαδρομής του αγώνα. Αποκλείονται οι αθλητές που πετούν σκουπίδια εκτός των καθορισμένων σημείων. Ο σεβασμός στην φύση και η ευγενής διάθεσή μας απέναντί της, αποτελεί αν μη τι άλλο, τη σημαντικότερη υποχρεώσή μας.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ
Θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα αγωνιστούν και θα περάσουν την γραμμή του τερματισμού.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Η χρήση μπατόν συνίσταται λόγω της μεγάλης κλίσης της διαδρομής. Η πλειοψηφία των αθλητών που συμμετέχουν σε vertical kilometer αγώνες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιεί μιας και υποστηρίζουν πολύ τα πόδια που έχουν γαλακτωθεί. Απαραίτητο είνα επίσης ένα καπέλο λόγω της ημερομηνίας που γίνεται και βέβαια ένα σκληρό trail παπούτσι.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ
Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή για τον οποιοδήποτε σοβαρό λόγο που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία και σωματική ακεραιότητα των αθλητών η “North Col” έχει την υποχρέωση να επιστρέψει το αντίτιμο συμμετοχής στους αγωνιζόμενους.
Αθλητής/τρια που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται επιστροφής χρημάτων.